HET ONTSTAAN –
Na zijn studies als ingenieur in de biochemie kwam Stefan via zijn stage terecht op Brouwerij De Koninck. Omringd door ervaren collega’s leerde hij zowat alle facetten van het brouwersvak kennen, gaande van het brouwen over het bottelen tot het tappen van een kwalitatief bier. In het Centre for Malting and Brewing Science aan de KUL behaalde hij tevens zijn diploma als deskundig bierproever. Gedurende zijn leerrijke tijd op de brouwerij toerde hij rond in zowat alle Belgische brouwerijen en zetelde hij in diverse jury’s bij bierdegustaties-en beoordelingen. Voor zijn engagement in de brouwerijsector werd hij tot Ridder in de Orde van de Roerstok geslagen.


– DE LANCERING VAN LA BONACE
Nadat zijn carrière een nieuwe professionele wending nam in de voedingssector, liet de passie voor het bier hem echter niet los. De droom om ooit zijn eigen bier te brouwen bleef in zijn achterhoofd zitten. Wanneer hij zich vestigt als zelfstandig consultant in de voedingsindustrie én wanneer hij de kans krijgt om éénmalig nog eens een keertje te brouwen, ter ere van zijn grote voorbeeld ‘Mijnheer Modeste van De Koninck’, vallen alle puzzelstukjes samen. De goesting, de geur van de wort, de leuke belevenis, het recept, de eerste reacties, … Het zijn de katalysatoren om Stefan op zoek te doen gaan naar een partner om zijn droom waar te maken. Bij Brouwerij Boelens zijn de mogelijkheden voorhanden om zijn eerste brouwsel te realiseren: La Bonace Tripel is geboren !
EEN NIEUWE TELG: LA BONACE BLOND-
Nadat La Bonace Tripel zijn eerste stappen zet in het bierlandschap, wordt verder nagedacht en gewerkt aan het assortiment voor La Bonace. Met de ontwikkeling van La Bonace Blond is een volgende stap gezet in de uitbreiding van de ‘La Bonace’-familie. La Bonace Blond is apart, maar het is ook een toegankelijk bier gebleven. Ideaal voor op een terrasje in de zon, tijdens de barbecue of na het sporten.


– HET DERDE HOOFDSTUK: LA BONACE GRAND CRU
Met La Bonace Blond en Tripel bewezen we al dat we kwaliteitsvolle bieren konden maken met een eigen karakter die niet altijd in een stereotiep rijtje passen. De opdracht om met de Grand Cru dezelfde weg op te gaan was dan ook de uitdaging. Na proberen, testen, proeven en nog eens proberen konden we een mooi recept samenstellen: een combinatie van een pilsmout met een kwalitatieve Munich-mout, aangevuld met 3 aromatische hoppen: Saaz, Magnum en Mosaïc die zorgen voor een lekkere lange afdronk met een heel pallet van smaken die lang blijven hangen met een alcoholpercentage van 8.5% Alc. Er zitten nog heel wat ideetjes in het hoofd van Stefan om toe te voegen aan het assortiment. Hou daarom zeker onze website in het oog voor het laatste nieuws over La Bonace.
Haal onze meesterwerken in huis
– LA BONACE-BIEREN
Via deze site kom je niet alleen alles te weten over de heerlijke La Bonace-bieren, maar ook over de extra’s die aangeboden worden zoals bierdegustaties en bier op maat van uw vereniging of bedrijf. Het volledige assortiment van producten kan je terugvinden onder ‘Assortiment La Bonace’.
