Beste bezoeker,
Wie me vorig jaar zou gezegd hebben dat ik rond deze tijd een website zou lanceren om mijn eigen bier (en aanverwante activiteiten zoals leuke bierdegustaties) te promoten, zou ik als absolute gek afgedaan hebben…
De bal begon te rollen toen Dennis, één van mijn trouwe (bier)vrienden en partner in crime tijdens diverse degustaties, controlebezoeken, … me overhaalde om toch nog eens de ‘roerstok’ ter hand te nemen en me kandidaat te stellen voor de éénmalige brouwcompetitie tijdens het 10de Modeste Bierfestival. ‘Mijnheer Modeste’ is de meest inspirerende persoonlijkheid die ik in mijn 30-jarige carrière in de voedingsindustrie tegengekomen ben en ik dacht: ‘waarom niet ?’ Blij als een klein kind was ik toen ik hoorde bij de 8 geselecteerden te zijn.
Hoewel het 15 jaar geleden was dat ik nog eens een brouwsel samenstelde en ik met enige horten en stoten het tot een (min of meer) goed einde bracht, wist ik na afloop: dit heb ik ongelooflijk gemist. de geur van wort, toevoegen van hop, de juiste begindensiteit bekomen, het wonder van de natuur starten door de gist toe te voegen. Die bewuste zaterdag in oktober 2022 werd ik weggeblazen door een overdaad aan emoties, twijfels, vragen, … en maakte een zekere onrust zich van mij meester.
Tijdens de degustatie van het resultaat een 6-tal weken later, leek het voor mij een afgerond verhaal, maar na het proeven zei iets in mijn achterhoofd (en mijn aanwezige vrienden) dat mijn recept mogelijk wel potentieel had. De onrust smeulde nog, maar werd getemperd door een drukke professionele periode en het eindejaar.
Begin 2023 moet de onrust zichtbaar geweest zijn en moedigde mijn vrouw, vennoot, ongelooflijke steun, inspirator, klankbord (schrappen wat niet past 😊) me aan om mijn ‘oude droom’ (= het brouwen van mijn eigen bier) na te jagen en de mogelijkheden te bekijken. In Brouwerij Boelens vonden we een flexibele partner om te starten in een relatief kleine oplage; tevens een partner die luisterde naar de noden en een kwalitatief product op de markt kan zetten.
Na enkele woelige nachten besloten we toch om te springen en een eerste brouwsel te maken; na een spannende wachttijd was het tijd om te proeven en opnieuw zorgde dit voor heel wat emoties: dit resultaat was exact zoals het in mijn hoofd zat ! Ongelooflijk fier op het resultaat, maar nu wacht de taak om te zorgen voor verkoop. Veel contacten worden gelegd, nadenken over de etiketten, verpakkingen, … Nooit gedacht dat dergelijke zaken op mijn weg zou komen.
Vermits we wel geloven in online-verkoop, is er ook de noodzaak voor een website. Bij de mensen van Moïzo vonden we ook een geschikte partner (bedankt Cris !!) om ons verhaal, assortiment, … in een mooie digitale oplossing te gieten!
Stalen worden goed onthaald, iedereen is enthousiast en mondjesmaat lopen de eerste bestellingen binnen. We hopen dan ook op verdere positieve feedback!
Naast de verpakkingen met verschillend aantal flesjes is er ondertussen ook een bestelling geplaatst om te starten met flessen van 75cl… Daarnaast denken we ook al aan nieuwe bieren, maar eerst zal de focus liggen om zoveel mogelijk bierliefhebbers te laten kennismaken met La Bonace Tripel!
Cheers,
Stefan